Schermafbeelding 2020-10-08 om 16.49.17.

BIOGRAFIE

IN 'T KORT

//  Genre:  Nederlandstalige pop
 
//  Idool:  Michael Jackson
 
//  Actief sinds:  2020
 
//  Eerst single:  Als Je Met Me Danst

Mervyn Deblaere werd geboren op 4 mei 2000 in het mooie pittoreske Brugge. Hij is afkomstig uit een gezin van ondernemers. Zijn vader en broer baten allebei een frituur uit in Brugge en Oedelem. Mervyn groeide op in Brugge. Op jonge leeftijd wisten de familieleden van Mervyn al dat hij een entertainer was. Hij vond het leuk om eventjes in de belangstelling te staan op een feest of op een andere gelegenheid. Hij wist op zijn manier hoe hij de mensen moest charmeren en entertainen. Tijdens de lagere school vulde Mervyn ongelofelijk veel vriendenboekjes in. Bij het rubriekje “Wat wil je later worden ?” schreef hij altijd het volgende : “Iets in de showbizzwereld.” De jonge kerel was er nog niet aan uit wat hij dan precies wilde gaan doen. 

 

Mervyn bleef maar dromen van een podium. In 2010 ontdekte hij nog een ander talent en dat talent was het imiteren van Michael Jackson. Mervyn viel daarmee op, want welke jonge kerel van tien jaar kan Michael Jackson imiteren ? Uren spendeerde hij in zijn kamer. De jonge kerel had nood aan verbetering en ging toen in 2014 dansles volgen bij de winnaar van ‘My Name Is Michael’ Christophe Lequense. Mervyn kocht jaren later zijn eerste pruik en verschillende jasjes om te gaan optreden als Mervyn Jackson. Mervyn beleefde mooie momenten en optredens om nooit te vergeten. Maar er was nog iets…

 

Mervyn had het gevoel dat hij niet meer voorruit geraakte. De fijne afwerking van bepaalde moves gingen moeilijk. De jonge imitator zat op zijn niveau en beter worden zat er niet meer in. Hij baalde enorm. Daar ging zijn droom om in de showbizzwereld aan de slag te kunnen gaan. Intussen leerde Mervyn het Nederlandstalige lied kennen. In een mum van tijd leerde hij verschillende artiesten kennen die zijn hart konden bekoren. Uiteindelijk bleek dat Mervyn wel wat kon zingen, maar dat er nog werk was aan de techniek. Hij kwam terecht bij een vocal coach Wouter Dubois. Samen gingen ze ervoor om zijn droom als zanger in werkelijkheid te zien komen. 

Tijdens de zomer van 2019 kwam Mervyn in contact met mensen die hem steunen en begeleiden in zijn droom om een Vlaamse zanger te worden. Ze zochten een producer, die jong en creatief was. Ze kwamen terecht bij Jérémie Vrielynck. In juli 2019 begon het jonge team te schrijven en te componeren. In juli 2020 zong Mervyn de laatste noot in van zijn eerste single:

‘Als Je Met Me Danst’. Meteen de start van een nieuw hoofdstuk in zijn muzikale carrière.